%23 %519 %2024 Сделать стартовой  |  Добавить в избранное  |  Написать письмо
 Поиск  
100 СТРОК

ВЛАСТЬ
далее
ЗОНА IT
АРХИВ
Перейти:
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Вс.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
РАССЫЛКА
Подписаться
Отписаться
РЕКЛАМА
 
 
ТЕМА ДНЯ

ГПУ закрила справу про стрілянину, в якій фігурував нардеп Пашинський Все статьи Версия для печати На главную
01.08.2017 17:53

В діях Пашинського не побачили складу злочину. Генеральна прокуратура України закрила справу проти нардепа від "Народного фронту", голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського. Про це йдеться в постанові слідчого ГПУ.

Відзначимо, мова йде про кримінальну справу за фактом стрілянини під Києвом минулої зими, коли Пашинський в ході конфлікту вистрілив з нагородного пістолета в ногу жителю одного з сіл Васильківського району В'ячеславу Хімікусу. Зокрема, в ГПУ прийшли до висновку, що Пашинський діяв в рамках необхідної оборони, яка виключає його кримінальну відповідальність. Дії другого учасника подій Хімікуса визнані "суспільно небезпечними".

У той же час слідство встановило, що в діях Хімікуса відсутній склад кримінального злочину за ч. 2. ст. 296 КК України (хуліганство), однак може бути присутнім склад адміністративного порушення у вигляді нецензурної лайки.

Нагадаємо, за версією самого Пашинського, на нього напав п'яний чоловік, в результаті чого нардеп нібито змушений був стріляти. Крім того, Пашинський заявляв, що його вдарили пляшкою по голові. За версією Хімікуса, того дня день він йшов з сусіднього села та з пляшкою в руці погодився виштовхати застряглий автомобіль з проїжджої частини на узбіччя. Після цього зупинився Mercedes Пашинського, на місці зав'язалася перепалка, в ході якої нардеп почав погрожувати пістолетом і отримав за це пляшкою по голові.

Колишній заступник голови адміністрації Президента і юрист Андрій Портнов заявив, що адвокати будуть продовжувати справу про стрілянину Пашинського, незважаючи на те, що ГПУ розпорядилася закрити його. Про це він написав у Facebook.

"Генеральная прокуратура закрыла дело Пашинского. Вся страна семь месяцев наблюдала за тем, как именно власть будет выводить из под ответственности члена своей коалиции. Все оказалось очень просто. За то, что он выстрелил и ранил обычного человека его дело просто закрыли. Без открытого, публичного и состязательного процесса. Закрыли тихо, в отпускное время, непрозрачно и внутри принадлежащей себе же прокуратуры, которая заранее публично позиционировала фигуранта, как важного государственного деятеля, который помог государству вернуть украденные богатства", - написав він.

Він повідомив, що він і його колеги будуть "процессуально поддерживать этот фитиль до тех пор, пока не сменится власть". Він висловив упевненість, що в кінцевому підсумку, фігурант все одно сяде в тюрму.

НОВОСТИ
Oligarh.News




FACE-CONTROL
СПЕЦПРОЕКТ
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
ПАРТНЕРЫ

СТАТИСТИКА
 
Новости Слухи Досье 100 строк Cемьи Цитаты Форум Экспорт