%18 %585 %2024 Сделать стартовой  |  Добавить в избранное  |  Написать письмо
 Поиск  
100 СТРОК

ВЛАСТЬ
далее
ЗОНА IT
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
АРХИВ
Перейти:
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Вс.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
РАССЫЛКА
Подписаться
Отписаться
РЕКЛАМА
 
 
 
НОВОСТИ

ВАКС розглянув справу щодо Полтавського міського голови Олександра Мамая Все статьи Версия для печати На главную
02.03.2023 16:31

У Вищому антикорупційному суді розглянули справу щодо працевлаштування до комунального підприємства "Інститут розвитку міста" двох жінок, які фактично виконували роботу домогосподарок за місцем проживання Олександра Мамая. Голову Полтавської міської ради обвинувачують, зокрема, у привласненні, розтраті або заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Журналістів у зал засідання не пустили, але дозволили переглядати трансляцію в іншій кімнаті. Близько 15:00 її вимкнули для медіа тому, що у Telegram-канали виставляли відеофрагменти доповідей.

Засідання суду розпочали 2 березня о 14:00. Крім Мамая, у справі ще четверо обвинувачених, про це стало відомо із ухвали, оприлюдненої у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

До зали суду з’явилися, зокрема, Олександр Мамай та екскерівниця "Інституту розвитку міста" Тетяна Татаріна.

"Визнаю в повному обсязі (провину - ред.). Дійсно, покликав до себе в кабінет Тетяну Татаріну і попросив її, щоб влаштувала на роботу двох моїх дівчат - Ольгу і Валентину. Це було на початку січня 2021-го року. Вони не працювали, а кошти отримували", — сказав на засіданні Олександр Мамай.

За словами прокурорки, обвинувачені вирішили укласти угоду з правоохоронцями і визнали свою вину. Олександр Мамай пообіцяв, що перерахує 2 мільйони гривень для допомоги Збройним силам України, а суму завданих громаді збитків відшкодував у бюджет.

"Після допиту я попросив, щоб нас із адвокатом з'єднали з прокурором, щоб укласти угоду. Мене допитали у якості свідка. Після першого допиту я одразу попросив, детектива, щоб він організував зустріч із прокурором. Мені повідомили про підозру, одразу підписали (угоду - ред.). І потім через два дні я заплатив усі (гроші - ред.). Вийшла явка з повинною", — розповідає Олександр Мамай.

Олександрові Мамаю призначили п’ять років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційних, розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на один рік. Але від ув'язнення звільнили, встановивши іспитовий строк на один рік.

НОВОСТИ
Oligarh.News



FACE-CONTROL
СПЕЦПРОЕКТ
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
ПАРТНЕРЫ
СТАТИСТИКА
 
Новости Слухи Досье 100 строк Cемьи Цитаты Форум Экспорт