%26 %280 %2024 Сделать стартовой  |  Добавить в избранное  |  Написать письмо
 Поиск  
100 СТРОК

ВЛАСТЬ
далее
ЗОНА IT
АРХИВ
Перейти:
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Вс.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
РАССЫЛКА
Подписаться
Отписаться
РЕКЛАМА
 
 
ТЕМА ДНЯ

Громадська організація звернулася до Стефанчука через блокування складів з гумдопомогою Все статьи Версия для печати На главную
14.04.2023 13:46

Громадська організація «Контроль народного майна України» звернулася до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука із проханням розібратися у ситуації щодо спроб рейдерського захоплення складу із гуманітарною допомогою для ЗСУ на понад 2 млн доларів, йдеться у листі, копію якого опубліковано на фейсбуці організації.

«Зважаючи на суспільний резонанс та значущість цієї теми, нами прийнято рішення направити звернення керівництву держави з вимогою негайно розібратися у ситуації та покарати винних» - зазначається на сторінці ГО у фейсбук.

У зверненні ГО до голови ВРУ Руслана Стефанчука йдеться про понад піврічне блокування складів із гуманітарною допомогою Всеукраїнського благодійного Фонду «Миру і Добра», який уже понад 10 років допомагає українцям, а з 2014 року і дотепер активно сприяє Силам оборони.

Відтак, використовуючи шахрайські схеми та зв’язки в правоохоронних органах та у владі, ділки шляхом внесення змін у реєстри поміняли власників корпоративних прав на приміщення складів, де зберігалася благодійна допомога, найняли охорону, яка обмежила доступ до майна законним власникам – Благодійному фонду.

«Між Фондом та компанією «Світ плюс» було укладено договір суборенди комунальних приміщень в Києві. А невдовзі – волонтерам запропонували профінансувати власними коштами виконання тендерних умов для оренди складу у КМДА, оскільки договір оренди приміщень у самої компанії «Світ плюс» закінчувався. Після того, як фізичні та юридичні особи (волонтери та деякі благодійники), надали компанії необхідні кошти, й натомість мали отримати відповідну частку в Статуті ТОВ «Світ плюс» після підписання цього договору, попередній власник компанії Дмитро Матіяш (що залишив країну ще у 2019 році, та якого пов’язують з депутатом ВРУ Андрієм Лопушанським) подав скаргу на зміну корпоративних прав до Мінюсту, для того, аби не дати залученим волонтерам-інвесторам стати власниками корпоративних прав. Власне, з огляду на те, що відбувалося далі, без важелів впливу у владі та адмінресурсу точно не обійшлося», – йдеться в звернені.

Автори звернення просять перевірити викладені факти, доєднатися і проконтролювати роботу створеної Тимчасової слідчої комісії ВРУ та вжити усіх можливих заходів щодо очищення влади від людей, що можуть бути причетними до корупційних схем та рейдерства.

НОВОСТИ
Oligarh.News




FACE-CONTROL
СПЕЦПРОЕКТ
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
ПАРТНЕРЫ

СТАТИСТИКА
 
Новости Слухи Досье 100 строк Cемьи Цитаты Форум Экспорт