%19 %672 %2024 Сделать стартовой  |  Добавить в избранное  |  Написать письмо
 Поиск  
100 СТРОК

ВЛАСТЬ
далее
ЗОНА IT
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
АРХИВ
Перейти:
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Вс.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
РАССЫЛКА
Подписаться
Отписаться
РЕКЛАМА
 
 
 
НОВОСТИ

На Черкащині продаж двох ГЕС визнали незаконним: чи повернуть їх державі? Все статьи Версия для печати На главную
25.02.2023 09:54

Прокуратура Черкаської області разом із юристами «Черкасиобленерго» домоглися в суді визнання незаконним продаж двох ГЕС на Черкащині. Днями суд визнав договір купівлі-продажу незаконним.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури, пише “Вікка”. Мова йде про Стеблівську і Корсунь-Шевченківську ГЕС. Їх було продано у 2015 році. Продавець – «Черкасиобленерго», яке на той час очолювала Світлана Кузьмінська. Взагалі Світлана Кузьмінська перебувала під слідством. Її підозрюють у зловживанні службовим становищем і виведенням понад 300 млн грн з обленерго.

В суді прокурори і адвокати «Черкасиобленерго» доводили, що більша частина акцій обленерго належить державі, а держава рішення про продаж ГЕС не приймала.

“У межах вказаної справи судом розглянуто питання про визнання недійсними договорів купівлі-продажу Корсунь-Шевченківської та Стеблівської гідроелектростанцій, які є об’єктами, що мають загальнодержавне значення. Зазначені гідротехнічні споруди є електростанціями з греблями, які утворюють водосховища та забезпечують водопостачання населенню.

Особливий статус таких гідроелектростанцій обумовлює необхідність жорсткого контролю їхньої роботи, що може бути здійснене лише державою, з метою недопущення техногенних катастроф у вигляді затоплених міст, відсутності водопостачання для населення, забруднення питної води тощо”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

На Черкащині продаж двох ГЕС визнали незаконним: чи повернуть їх державі?

Справа тягнеться з 2018 року. Саме тоді було прийняте вже новим головою правління «Черкасиобленерго» Олегом Самчуком рішення розірвати договори купівлі-продажу.

За словами адвокатів, які ведуть справу, сума продажу – 22 млн грн. Саме на таку суму ці ГЕС виробляють електроенергії за рік. Покупець – приватна структура «Неосвіт». Вона має кілька десятків ГЕС по всій Україні. Виробляє і продає електроенергію.

Саме на роботу Корсунської та Стеблівської ГЕ нарікали місцеві жителі. Вони неодноразово звинувачували керівництво ГЕС у тому, що утворюються мілковіддя, річка всихається, а на водосховищах гине риба. Влітку минулого року саме через обміління водосховища кілька діб Корсунь-Шевченківський перебував без води.

На Черкащині продаж двох ГЕС визнали незаконним: чи повернуть їх державі?

Щоб розірвати договори купівлі-продажу, знадобилося 5 років. Наступним кроком прокуратури має бути повернення цих ГЕС до «Черкасиобленерго».

НОВОСТИ
Oligarh.News



FACE-CONTROL
СПЕЦПРОЕКТ
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
ПАРТНЕРЫ
СТАТИСТИКА
 
Новости Слухи Досье 100 строк Cемьи Цитаты Форум Экспорт