%29 %270 %2024 Сделать стартовой  |  Добавить в избранное  |  Написать письмо
 Поиск  
100 СТРОК

ВЛАСТЬ
далее
ЗОНА IT
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
АРХИВ
Перейти:
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Вс.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
РАССЫЛКА
Подписаться
Отписаться
РЕКЛАМА
 
 
 
НОВОСТИ

Рада зобов’язала оприлюднювати у Prozzorro інформацію про ціни, за якими харчі купують для військових Все статьи Версия для печати На главную
26.02.2023 09:54

Рада ухвалила закон, який передбачає оприлюднення у Prozzorro інформації стосовно складових вартості харчових продуктів та інших послуг, які входять до вартості продуктів харчування, що придбані для військових за державний кошт та ціни, за якими купують продукти для армії.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №8381 про внесення змін до Закону України «Про оборонні закупівлі» щодо запровадження прозорості в оборонних закупівлях (крім відомостей про закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю) із забезпеченням захищеності державних замовників від воєнних загроз на період дії правового режиму воєнного стану в Україні авторства лідера фракції «Слуга народу» Давида Арахамії та групи депутатів з більшості та опозиції та зобов’язала оприлюднювати інформацію стосовно складових вартості харчових продуктів та інших послуг, які входять до вартості продуктів харчування, що придбані для військових за державний кошт. За відповідне рішення проголосували 264 народних депутати.

Ухваленим законом передбачена публікація відомостей щодо складових вартості харчових продуктів (товарів) та інших видів послуг, що входять до узагальненої вартості послуг харчування. Крім цього мають бути оприлюднена інформація щодо складових вартості харчів, які були придбані для військових за державний кошт з початку воєнного стану.

Як зазначається у пояснювальній записці, «закриття вказаної вище інформації створює значні ризики неефективного використання бюджетних коштів під час оборонних закупівель».

При цьому, інший обсяг інформації, що підлягає публікації за результатами закупівель, укладеними без використання електронної системи закупівель, визначений закупівельним законодавством, законопроектом пропонується не оприлюднювати. Йдеться про: місцезнаходження, ідентифікаційних даних державного замовника у сфері оборони (військової частини, бригади) та постачальника товарів, виконавця робіт чи надавача послуг; кількості, місця та строків поставки товарів (виконання договору).

В цілому закон передбачає обов'язкове оприлюднення в системі Prozorro ціни, за якими оборонні замовники купують товари для військових та інші товари і послуги для забезпечення армії.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», після скандалу із закупівлею продуктів для ЗСУ подав у відставку заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов.

Перед цим у ЗМІ з’явилася інформація про можливу закупівлю харчів для військових за завищеною ціною. У свою чергу, міністр оборони Олексій Резніков відкинув звинувачення у корупційних закупівлях.

НОВОСТИ
Oligarh.News



FACE-CONTROL
СПЕЦПРОЕКТ
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
ПАРТНЕРЫ
СТАТИСТИКА
 
Новости Слухи Досье 100 строк Cемьи Цитаты Форум Экспорт