%18 %306 %2024 Сделать стартовой  |  Добавить в избранное  |  Написать письмо
 Поиск  
100 СТРОК

ВЛАСТЬ
далее
ЗОНА IT
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
АРХИВ
Перейти:
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Вс.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
РАССЫЛКА
Подписаться
Отписаться
РЕКЛАМА
 
 
 
НОВОСТИ

Країни ЄС підтримують нові санкції проти "тіньового флоту", що перевозить російську нафту Все статьи Версия для печати На главную
10.05.2023 13:51

Зусилля ЄС, спрямовані на закриття лазівок у санкціях проти РФ, які дозволяють російській нафті надходити до Європейського Союзу, знаходять широку підтримку серед країн-членів.

Представники 27 країн-членів ЄС зустрілися в четвер, щоб обговорити технічні аспекти 11-го пакета санкцій проти Росії. За словами трьох осіб, знайомих з ходом переговорів, наразі немає серйозної опозиції до посилення чинного енергетичного ембарго – навіть з боку країн, які, як вважається, отримують вигоду від незадекларованого імпорту російської нафти.

"Звичайно, цей пакет відрізняється від інших, зосереджуючись на обході санкцій, і він матиме інший вплив, тому ми не поспішаємо розглядати всі пропозиції", – сказав дипломат ЄС з країни, яка зіткнулася з тиском щодо скорочення енергетичних зв'язків з Росією. "Але для нас правозастосування не є головною проблемою – у нас немає червоних ліній у цьому питанні", – додав він.

Проєкт пропозицій Європейської комісії щодо пакета санкцій, з яким ознайомилося видання, передбачає заборону суднам, які таємно перевозять російську нафту, заходити в порти країн ЄС. Це спрямовано на так званий "тіньовий флот" застарілих танкерів, що перевозять російську нафту, оскільки ЄС заборонив імпорт російської нафти і нафтопродуктів у зв'язку з обмеженням цін, запровадженим G7 у березні.

Росія не має достатньої кількості кораблів для транспортування своєї нафти, тому змушена використовувати танкери з третіх країн. Згідно з аналізом S&P Global, більша частина цього флоту належить Греції. Деякі судна вимикають свої транспондери і GPS, щоб їх не викрили, йдеться в проєкті санкцій.

"Нові заходи дозволять заборонити доступ до портів і шлюзів ЄС суднам, які підозрюються або визнані такими, що порушують заборону на імпорт морським шляхом російської нафти і нафтопродуктів до ЄС і узгоджене "Групою семи" обмеження ціни шляхом здійснення перекачування з судна на судно", – йдеться в проєкті санкцій.

Ті ж самі санкції застосовуються і до тих, хто вимкне транспондери та GPS.

Таке посилення навряд чи викличе серйозні суперечки, сказав високопоставлений чиновник Єврокомісії, який говорив на умовах анонімності.

Нафтові заходи є частиною ширшого пакета санкцій, який, ймовірно, буде спрямований проти третіх країн, що нарощують торгівлю з Росією, зокрема Китаю та Ірану, а також міститиме додаток, в якому перераховуватимуться конкретні країни та продукти.

НОВОСТИ
Oligarh.News



FACE-CONTROL
СПЕЦПРОЕКТ
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
ПАРТНЕРЫ
СТАТИСТИКА
 
Новости Слухи Досье 100 строк Cемьи Цитаты Форум Экспорт