%23 %647 %2024 Сделать стартовой  |  Добавить в избранное  |  Написать письмо
 Поиск  
100 СТРОК

ВЛАСТЬ
далее
ЗОНА IT
АРХИВ
Перейти:
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Вс.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
РАССЫЛКА
Подписаться
Отписаться
РЕКЛАМА
 
 
АКТУАЛЬНО

Керівництво Укрнафти збільшує видатки на зарплати і не планує допомагати армії. Все статьи Версия для печати На главную
12.05.2023 10:04

Це підтверджує детальний аналіз нового фінансового плану.

В Міноборони, яке на час воєнного стану управляє Укрнафтою, вважають фінансовий план компанії безвідповідальним використанням активів з метою, що не пов’язана із військовою допомогою державі. Така реакція не дивує.

Тимчасовий керівник Корецький запланував на адміністративні витрати 2 млрд 456 млн грн. Це на 507 млн більше за факт 2022 року. Порівняйте – на ремонти будівель у 2023 виділять 280 мільйонів. На ремонти обладнання – 228 мільйонів. А тільки на управління Укрнафтою – 2,5 мільярди!

Чому так багато? В тому числі й через космічні зарплати керівництва. Як повідомляли ЗМІ, Корецький заробляє майже 45 000 дол. на місяць в Укрнафті і стільки ж – в Укртатнафті! Інші «топи» отримують від 10 000 до 19 000 дол. на місяць.

Майже третину всіх інвестицій у 2023р - 2,5 мільярди гривень - витратять на «покращення» автозаправок, і то лише 30 із 450. А от на підтримку критичної інфраструктури, капітальні ремонти, спецтехніку, в тому числі й пожежну – майже вдвічі менше. В Укрнафті мабуть вважають, що Перемоги не буде без нового дизайну заправок…

Виходить, що під час війни, Укрнафта вкладається не у відновлення єдиного переробного заводу, не в поставки для армії, не в енергетичну незалежність. А лише у…три десятки АЗС і зарплати. Але фінальне «так» фінансовому плану ще має сказати Кабмін. Та потрібно розуміти, що не буде пального – армія просто зупиниться.

У компанії Bordo Management Limited вважають фінансовий план компанії безвідповідальним використанням активів з метою, не пов'язаною з військовою допомогою державі.

Апостроф

У Міністерстві фінансів України та НАК «Нафтогаз України» обурені спробами Сергія Корецького та Юлії Свириденко протягнути прийняття фінансового плану «Укрнафти» на 2023 рік без внесення в нього низки важливих зауважень, повідомляють джерела з Кабміну.

Спірний документ, який публічно розкритикували експерти, мають затвердити сьогодні на засіданні Уряду. Міністерство економіки на чолі з Юлією Свириденко планує подати на засідання «Протокол узгодження позицій», в якому стверджується, що всі зауваження Міністерства фінансів враховані. Насправді, повідомляють джерела, жодне з 12-ти критичних зауважень Мінфіну у фінальному фінансовому плані «Укрнафти» не виправлені й не відображені.

Зокрема, мова іде про суттєві суперечності фінплану «Укрнафти» Закону «Про нафту і газ», використання необґрунтованих припущень щодо кількості видобутку газу, захмарних витрат на юридичні та IT послуги та багато іншого. Та найважливіше – ресурси вилученого на час воєнного стану підприємства мають використовуватись виключно для військових потреб. А якщо під виглядом відчуження для військових, майном користуються по іншому, то це порушує низку міжнародних договорів!

«Загалом фінплан і протокол узгодження позицій до нього від Свириденко – це чистий обман і профанація, - повідомляє джерело з Кабміну. – Його прийняття в такому вигляді однозначно неможливо, принаймні, це точно не піде на користь ані «Укрнафті», ані Міноборони, ані Державі загалом. Тому постає головне питання: в чиїх тоді інтересах вся ця махінація робиться і хто за нею стоїть?»

НОВОСТИ
Oligarh.News




FACE-CONTROL
СПЕЦПРОЕКТ
ГОЛОСОВАНИЕ
В ближайшее время отношения с Россией:
Ухудшатся;
Улучшатся;
Не изменятся.
ПАРТНЕРЫ

СТАТИСТИКА
 
Новости Слухи Досье 100 строк Cемьи Цитаты Форум Экспорт